Daca te gandesti sa construiesti o casa sau un spatiu modular, trebuie sa stii ca este o alegere sustenabila. Cu toate acestea, exista o serie de mituri si conceptii gresite care te pot face sa ai dubii in ceea ce priveste achizitia.
Iata cateva dintre cele mai comune mituri despre casele modulare:
Mit #1 Nu sunt la fel de sigure precum casele traditionale
Casele modulare indeplinesc acelasi standarde de constructie ca si casele construite in mod traditional. Ele pot rezista incendiilor, cutremurelor, si oricarei alte conditii meteorologice extreme, precum si constructiile clasice din lemn/beton. De fapt, casele modulare au fost adesea alese de oamenii care reconstruiesc camine dupa dezastre naturale, deoarece procesul de construire este mult mai rapid. Standardele aplicate caselor modulare sunt adesea mai ridicate decat cele pe care trebuie sa le indeplineasca constructorii de case traditionale.
Mit #2 Casele modulare sunt mici
Din nou, acest mit produce o confuzie. Casele modulare pot fi adaptate astfel incat sa creeze confortul necesar unui spatiu de locuit, ca si suprafata si compartimentare. In plus, constructiile modulare se pot alipi ca un puzzle, astfel creand o casa modulara de dimensiuni generoase.
Mit #3 O casa modulara se depreciaza in valoare
Majoritatea presupune ca o locuinta modulara se va deprecia ca valoare, precum o casa traditionala sau un vehicul. Dar casele modulare isi pastreaza valoarea datorita standardelor stricte pe care le indeplinesc si cererii tot mai mari de spatii modulare in industria imobiliara din Romania.