Ai mai multe intrebari? Nu ezista sa ne contactezi!
Structura containerelor asigura o rezistenta seismica extrem de mare pentru casele din containere. Fiind izolate perfect, intemperiile nu iti vor ridica probleme. Deci, pot fi locuite indiferent de anotimp. Se potrivesc proiectelor rezidentiale sezoniere de tip case de vacanta. Sunt aproape imposibil de vandalizat - peretii si usile sunt adaptate si securizate.
Indelungata, mai ales datorita faptului ca sunt extrem de rezistente la coroziune, conditii meteo nefavorabile, soare puternic, etc.
Casele modulare sunt izolate la interior si la exterior dupa normele corecte de izolare, intocmai ca orice alta cladire din beton armat, caramida, lemn sau structura metalica. Peretii au o izolatie din panouri termoizolante PUR de 60mm si vata bazaltica de 50mm, iar in parsoseala si plafon se foloseste spuma poliuretanica cu celula inchisa.
Conform legislatiei, spatiile de locuit nu trebuie sa aiba sub 2.55m, asadar, in construcția caselor din containere se folosesc doar constructii modulare care respecta acest standard. Constructiile modulare folosite in proiectele noastre au inaltime exterioara de 2.9m.
Deocamdata, legislatia din Romania nu include reglementari specifice pentru case din containere si cel mai sigur este sa intrebi la primarie care este calea corecta de a aborda un astfel de proiect. In principiu, se foloseste o autorizație de amplasare sau de constructie , care stabileste locatia pe teren si ofera baza legala pentru a incheia contracte cu furnizorii de utilitati.
Atenție, insa, fara o autorizatie nu poti asigura conectarea unei case din containere la apa, gaz si electricitate.
Din punct de vedere legal, constructiile unitare de containere se incadreaza la constructii temporare. Acestea au nevoie de autorizatie de construire (constructii temporare) chiar daca nu sunt necesare fundatii adanci.
Exceptie fac cazurile in care acestea sunt dispuse pe o platforma cu roti sau au un sistem propriu de axe cu roti. In aceste cazuri, este nevoie de o platforma betonata sau de doua alei betonate (ambele cu structura de rezistenta), pe care sa poata stationa fara sa se afunde.
In cazul in care zona unde urmeaza a se realiza o astfel de lucrare este declarata monument istoric sau se afla la mai puțin de 100m de o cladire declarata monument istoric va fi nevoie de o autorizatie de construire pentru platforma / aleea betonata.
De asemenea, pentru bransarea lotului de teren la utilitati (apa-canal, electricitate, gaze) este necesară o autorizație de construire.
Concluzionand, constructiile din containere trebuie autorizate, exceptie facand situatiile in care containerele sunt pe platforma cu roti sau prevazute cu sistem de rulare propriu.
Aceste tipuri de constructii au nevoie, ca si celelalte, de proiect, avizare, autorizare si receptie, se supun acelorasi legi si normative in vigoare, doar că viteza de executie este mult mai mare. In functie de complexitatea proiectului si de amplasament, poti avea casa ta în maximum 30 de zile, după ce totul a fost stabilit. Cu cat proiectul este mai mare si mai complex, cu atat durata de timp se va prelungi mai mult fata de timpul estimat initial.